Sök i den här bloggen

Translate

lördag 24 februari 2018

"Be inte om nåd" av Martin Österdahl

"Be inte om nåd" är en av de böcker jag köpte på mellandagsrean. Om ni blir sugna på att läsa den så kan ni hålla utkik efter den även på bokrean nu i februari. Martin Österdahl har skrivit en spänningsroman om hotet från Ryssland. Den är spännande och fartfylld och jag tycker att den är läsvärd. Men man måste nog tycka att det är lite kul med hemliga spioner och dylikt för att uppskatta den.

Året är 1996 och det är snart dags för val i Ryssland. Det svenska företaget Vektor har intressen i Ryssland och har en medarbetare, Pashie, på universitetet i Sankt Petersburg. Hon följer valet noggrant och har fått ett tips om en mystisk organisation. Men innan hon hinner berätta för sin pojkvän Max, som också är hennes kollega i Stockholm, försvinner hon. Max blir orolig och beger sig till Sankt Petersburg för att hitta sin flickvän. Han börjar också inse att det finns en koppling mellan Pashies försvinnande och hans eget förflutna. På plats upptäcker han att Pashie fått upp ett spår som leder till en mycket farlig och mäktig motståndare som inte skyr några medel för att stoppa honom och de som hjälper honom. Kommer han att hitta Pashie innan det är för sent och kommer han hinna stoppa det motståndarna planerar att genomföra?

"Be inte om nåd" håller ett högt tempo från första till sista sidan och det tillsammans med korta kapitel gör att boken är väldigt lättläst. Så gillar man fartfylld spänning tycker jag att det här är en bok att satsa på! Och gillar man den så kan det vara bra att veta att det här är den första delen i en serie om Max Anger, och att andra boken ("Tio svenskar måste dö") redan finns att köpa.

"Be inte om nåd" finns också som ljudbok. Den är är uppläst av Magnus Roosmann och den är 16 timmar och 30 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar