Sök i den här bloggen

Translate

lördag 3 februari 2018

"Aldrig mer" av Sara Larsson

Gripande, intressant och hyggligt spännande får sammanfatta mitt intryck av "Aldrig mer". Boken handlar om trafficking och dess offer, de som ligger bakom det, de som försöker bekämpa det men också om de som utnyttjar människohandeln genom att köpa sexuella tjänster. Att man får följa historien från flera håll och genom flera karaktärer gör boken mer spännande och lättläst, trots det tunga ämnet.

Andreea som är uppväxt i ett fattigt Rumänien får ett erbjudande om att jobba på restaurang i Spanien och kan naturligtvis inte motstå att tacka ja till ett rikare liv. Men restaurangjobbet existerar inte utan hon blir inlåst i en liten lägenhet och tvingas med våld och hot att prostituera sig. Efter ett tag bestämmer sig hallikarna för att flytta henne till Stockholm där hon blir fortsatt tvingad att sälja sig. Livet är outhärdligt och hon bestämmer sig för att hon aldrig mer ska bli utnyttjad, oavsett vad som krävs... Terapeuten Patrik jobbar med polisens prostitutionsgrupp och erbjuder torskar hjälp att sluta med det de gör. En kväll träffar han på en torsk som påstår att han inte alls var på Malmskillnadsgatan för att köpa sex av flickan han plockade upp, men han vägrar å andra sidan också berätta varför han är där. Bara dagar efter deras möte får Patrik veta att mannen försvunnit spårlöst. Affärsmannen Ted som ofta reser till Stockholm i arbetet passar då på att köpa sexuella tjänster av eskortflickor. Han har hållit på i flera år, naturligtvis bakom ryggen på familjen, och anser inte att det är fel men en kväll överlämnar hans fru ett brev till honom. Det har kommit med posten och innehållet visar att hans hemlighet inte är så hemlig. Någon mer vet vad han gör på affärsresorna och hotar att avslöja honom...

"Aldrig mer" är absolut en läsvärd bok och jag rekommenderar den varmt! Jag har tidigare läst "Den första lögnen" av Sara Larsson och även den är mycket bra. Läs om den genom att klicka på titeln.

"Aldrig mer" finns också som nedladdningsbar ljudbok. Den är uppläst av Hedda Stiernstedt och den är 13 timmar och 47 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar