Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 april 2011

"Gatans lag" av Michael Connelly (originaltitel: "The Brass Verdict")

För ett par år sedan försökte jag att läsa "I lagens limo" ("The Lincoln Lawyer") av Michael Connelly, men jag fastande aldrig riktigt i den och gav upp innan jag läst ut den. "Gatans lag" är på sätt och vis en fortsättning på den boken eftersom huvudpersonen är densamma - advokaten Mick Haller. Nu har jag läst "Gatans lag" och den var riktigt bra så nu får jag överväga att försöka mig på "I lagens limo" igen.  "Gatans lag" börjar med att Mick Haller, som haft time out från advokatyrket pga tablettmissbruk, blir kallad till chefsdomaren. Av henne får han veta att en av hans vänner och kollegor mördats och att vännen testamenterat sina klienter och sin advokatfirma till Mick. En av klienterna är en chef inom filmbranschen som står anklagad för att ha mördat sin fru och hennes älskare. Det är ett fall som bevakas hårt i media och sätter press på Mick. Att dessutom den förre advokaten mördats får honom att inse att även han kan sväva i fara. Utredningen av mordet på advokaten drivs av Harry Bosch och mötet mellan honom och Mick Haller blir intressant för dem båda...

Det här är en bok som svänger mycket och när man tror att man som läsare har koll på hur det hänger ihop så händer det något nytt. Det gör att man inte vill sluta läsa. En sak som jag funderade på när jag läste den var att det hade varit kul att följa handlingen även från Boschs sida och inte bara från Hallers. Men när man läser slutet så förstår man varför Connelly inte berättade den på det sättet. Det hade helt enkelt förstört slutklämmen. Jag rekommenderar varmt denna bok!

3 kommentarer:

 1. Den måste läsas eftersom jag är ett fan av Michael Connelly och du brukar alltid ge bra tips. Tack :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Roligt att du gillar mina tips!! Ja Connelly är en mycket bra författare!!

  SvaraRadera
 3. Har alldeles nyligen läst ut boken.
  Jag instämmer i din recension till 100%. Just svängningarna, där allting plötsligt vänds uppochner är mycket fascinerande.
  Boken rekommenderas varmt.

  SvaraRadera