Sök i den här bloggen

Translate

lördag 13 april 2013

"Laglöst land" av Håkan Östlundh

"Laglöst land" fick jag i mitt påskägg och nu när jag läst den kan jag konstatera att det var en riktigt trevlig överraskning! Jag har inte läst något av Håkan Östlundh innan och jag inser att jag missat något. På framsidan står det "Årets bästa deckare 2012 enligt Dagens Nyheter". Jag vet inte riktigt om jag håller med helt om det men den var i alla fall mycket bra!
När de två kusinerna Viktor och Raffa så när nått sitt mål med att få ihop 2 miljoner på sin amfetaminförsäljning inser de på ett brutalt vis att det de trodde var deras hemlighet har sipprat ut till inte allt för trevliga konkurrenter. De utsätts för utpressning av en annan knarklangare och efter det verkar allt bara gå fel. Det som skulle varit en affärsverksamhet i smyg och lett till att de kunnat försvinna från Gotland utan att någon saknade dem blir i stället en mardröm där såväl deras fiender som deras närmaste dras in i den smutsiga verksamheten. Utöver försöken att undkomma andra kriminella så har de också Visbypolisen med Fredrik Broman i täten efter sig.

"Laglöst land" är en välskriven deckare och det är den sjätte delen i serien om polisen Fredrik Broman. Jag har som sagt inte läst de fem första men de böckerna har jag nu definitivt satt upp på min lista över böcker som jag vill läsa!

2 kommentarer:

  1. Låter spännande. Har inte heller läst något av Håkan Östlundh. Måste bli en ändring på det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag absolut att du ska göra :)

      Radera