Sök i den här bloggen

Translate

söndag 2 juni 2013

"Du kommer inte undan..." av Christina Larsson

"Du kommer inte undan.." är tredje boken om kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Jag har upptäckt Christina Larsson under våren och tycker att den här serien är riktigt underhållande. Jag har läst de tidigare två böckerna och har den fjärde liggande i hyllan i väntan på att bli läst.

En städerska hittar kändisrevisorn Erik W Sternheg brutalt ihjälslagen i sitt hem mitt under en hemska snöstorm som lamslår Göteborg. Av den anledningen får utredningen en svår start men snart är Ingrid Bergman och hennes team på jakt efter mördaren. Det visar sig att listan över de som av någon anledning önskade livet ur Sternheg är längre än vad det först verkade. Städerskan som hittat mordoffret plågas av en stalker som inte verkar dra sig för något. Hon vågar inte tala om det för poliserna men de märker att hon döljer något vilket får dem att misstänka henne. Men städerskan är inte stalkerns enda offer. Även en av poliserna i Ingrids team har fått honom efter sig... Samtidigt fortsätter efterspelet efter Ingrids pappas bortgång. En okänd halvsyster dyker upp och vill ha sin del av arvet.

"Du kommer inte undan..." är en helt okej deckare och den är lättläst då den är välskriven, precis som de tidigare böckerna i serien:
"5:e Moseboken"
"Slaskjobbet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar