Sök i den här bloggen

Translate

måndag 27 april 2015

"Livets och dödens villkor" av Belinda Bauer (originaltitel: "The Facts of Life and Death")

"Livets och dödens villkor" är en mycket lättläst bok. Tyvärr så är det lite för lätt att förutse hur det hela hänger ihop och det drar naturligtvis ner betyget. Visst är handlingen intressant men jag tycker inte att det blir riktigt spännande eftersom jag så tidigt förstod hur det hela hängde ihop. Den förra boken, "Skuggsida", jag läste av Belinda Bauer tyckte jag var bättre och där var det inte alls lika lätt att räkna ut vem den skyldige var. Därför är jag lite besviken på den här boken.

Unga kvinnor terroriseras av en man som tvingar dem att klä av sig nakna och ringa hem till sina mammor för att säga adjö. Det hela händer i Limeburn i sydvästra England. Här bor tioåriga Ruby tillsammans med sina föräldrar. De har det ganska knapert eftersom hennes pappa är arbetslös. På nätterna får Ruby följa med sin pappa på bilfärder som syftar till att beskydda kvinnor och jaga den som ligger bakom överfallen som nu har övergått till mord.

"Livets och dödens villkor" får ett medelbetyg av mig. Den är inte dålig och jag tror att den upplevs mycket bättre om man inte tidigt räknar ut vem mördaren är. Om ni vill läsa om "Skuggsida" så är det bara att klicka på titeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar