Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 21 april 2015

"Offer utan ansikte" av Stefan Ahnhem

Det här lästipset fick jag av Anna här på bloggen och jag tackar för det! "Offer utan ansikte" är en intressant och välskriven bok och även om jag tycker att det kanske blev lite för mycket emellanåt så var den spännande hela tiden. Kapitlen är korta och boken är lättläst. Det här är Stefan Ahnhems debutbok men han har skrivit TV- och filmmanus länge och det märks att han inte är helt nybörjare i genren.

Polisen Fabian Risk har lämnat Stockholm och tillsammans med sin familj flyttat hem till barndomsstaden Helsingborg. Hans äktenskap är i gungning och flytten är ett försök att hitta tillbaka till något bra. Men knappt hinner de anlända till staden innan Fabians nya chef söker upp honom och meddelar att de vill att han ska börja jobba direkt. Det visar sig att en av hans gamla klasskamrater mördats och eftersom han har kunskap om offret behöver de honom. Vid kroppen har de hittat ett klassfoto där offrets ansikte är överkryssat och det visar sig snart att mördaren inte kommer att nöja sig med ett offer...

Snart kommer nästa bok i serien om Fabian Risk. Den heter "Den nionde graven" och utspelar sig ett halvår innan "Offer utan ansikte". Det känns som att jag kommer att läsa även den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar