Sök i den här bloggen

Translate

söndag 28 juni 2015

"Det hänger en ängel ensam i skogen" av Samuel Bjørk (originaltitel: "Det henger en engel alene i skogen")

Jisses vad bra! Jag blev verkligen imponerad av "Det hänger en ängel ensam i skogen" av Samuel Björk!
Normalt sett blir jag alltid lite skeptisk till när en ny eller nyare författare jämförs med någon av mina favoritförfattare och på omslaget av denna bok står det "Ohyggligt bra ... Se upp, Jo Nesbø!", vilket faktiskt varit en anledning till att jag inte köpt boken tidigare men jag måste säga att i det här fallet så var det inget säljknep utan den här boken är verkligen spännande och bra berättad på ett sätt som gör att historien stegras på ett perfekt sätt! Det blir alltså högt betyg för "Det hänger en ängel ensam i skogen"!

En död sexårig flicka hittas hängande i ett träd. Hon är har en skolväska med sig och en lapp runt halsen där det står: "Jag reser ensam". Kriminalkommissarie Holger Munch får i uppdrag att försöka locka tillbaka mordutredaren Mia Krüger till polisen. Mia har av personliga skäl lämnat kåren och dragit sig tillbaka till en enslig ö där hon bestämt sig för att ta sitt liv. Men när Holger dyker upp med den fasansfulla utredningen av den sexåriga flickans mord så får Mia plötsligt annat att lägga sin energi på. Hon känner att hon vill hjälpa till att hitta mördaren. Men de har knappt kommit igång med arbetet förrän ännu en sexårig flicka hittas på exakt samma sätt. Nu är det verkligen bråttom att hitta den skyldige för det verkar inte som om han/hon är klar...

Som sagt; det här är en mycket bra deckare och har ni inte redan läst den så gör det nu! Jag håller definitivt ögonen öppna efter nya böcker av Samuel Björk!

2 kommentarer:

  1. Den lät bra så jag har beställt den, får vi se vad jag tycker om den.

    SvaraRadera
  2. Den lät intressant!

    SvaraRadera