Sök i den här bloggen

Translate

söndag 9 september 2018

"Innan snön faller" av Helena Kubicek Boye

Jag har nu lyssnat på "Innan snön faller" av Helena Kubicek Boye. Boken lät spännande och annorlunda när jag läste om den och jag förväntade mig en sådan där nervkittlande spänning som kryper in under skinnet på läsaren eftersom det är ingredienser som rättspsykiatriska kliniken i Säter, psykologer, patienter och försvunna kvinnor. Men riktigt så otäckt som det kunde ha blivit blir det aldrig utan storyn berättas ganska lugnt och sansat.

Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har tackat ja till en tjänst vid kliniken i Säter. Hon har brutit upp med sambon i Stockholm så flytten till Säter känns inte så tung. Dessutom jobbar redan en av Annas bästa väninnor på kliniken. Nästan direkt får Anna ansvar för terapin för en ny patient och i samma veva mördas en annan av de intagna patienterna. Hon har också börjat få anonyma brev hem till sitt nya hem. De har inga adressuppgifter utan avsändaren måste ha lagt dem där själv. Innehållet antyder att brevskrivaren vill att Anna tar reda på vad som hände en kvinna som försvann för väldigt länge sedan. Breven fortsätter att komma och Anna känner sig tvingad att gräva i det förflutna samtidigt som hon försöker hjälpa sin patient. Och som om inte allt detta vore nog verkar det som att Annas föregångare på tjänsten försvunnit spårlöst...

"Innan snön faller" är en helt okej bok. På något sätt är den intressant och jag ville lyssna ut den, men samtidigt hade jag önskat lite mer nerv i berättelsen. Ljudboken är uppläst av Karin Mannerström och den är 8 timmar och 44 minuter lång. "Innan snön faller" är första delen i en serie om Anna Varga. Framtiden får utvisa ifall jag kommer att fortsätta följa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar