Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 21 augusti 2019

"Försvunnen" av Lotta Luxenburg

Jag har länge funderat på att läsa någon av Lotta Luxenburgs böcker och nu när har jag hittat de tre första böcker i hennes serie om kommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil på ljudbokstänsten jag skaffat så började jag med första delen. "Försvunnen" är en rå och ganska spännande bok. Den håller ett högt tempo och jag tänker definitivt att lyssna även på nästa del.

Petras sexåriga dotter Ava försvinner på vägen till förskolan. Tyvärr är det inte något som uppdagas förrän på eftermiddagen då det inte är helt ovanligt att Petra glömmer sjukanmäla sin dotter från och till. Petras och hennes exmans värld rasar samman. Kriminalkommissarie Nick Johansson får fallet på sitt bord och börjar tillsammans med sin kollega Klara Pil utreda försvinnandet. Utredningen får oanade konsekvenser för alla inblandade, inte minst för poliserna själva. Och när ännu en liten flicka från samma skola försvinner måste de öka tempot i utredningen så att förövaren kan stoppas innan fler barn kidnappas.

Jag tycker att det här är en helt okej deckare och har förhoppningar på fortsättningen av serien. Antagligen dröjer det inte alltför länge innan ni kan läsa om även den här på bloggen. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 6 timmar och 45 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar