Sök i den här bloggen

Translate

lördag 2 november 2019

"Ett hem att dö för" av Lina Arvidsson

Det här var en spännande ny bekantskap! "Ett hem att dö för" är en psykologisk thriller i lugnt tempo som sakta biter sig fast och kryper in under skinnet på en. Det är inte gastkramande och det är inte bloddrypande, men det är otäckt och nervkittlande och storyn lever till sista stavelsen. Jag kan varmt rekommendera Lina Arvidssons "Ett hem att dö för".

22-åriga Hanna arbetar som timvikarie på hemtjänsten i Stockholm och hon drömmer om en egen bostad. Sedan hon kom till stan har hon tvingats flyttat runt i andrahandslägenheter och andra tillfälliga boende. Hon har precis blivit tvungen att flytta in i ett litet kollektiv där det bor tre andra personer. Ingen av dem är lätt att komma överens med. När en av hennes vårdtagare frågar om hon vill dryga ut kassan genom att vattna blommorna hos ett nyinflyttat par som ska ut och resa tar hon chansen. Villan är modern och ligger i ett fint område när hennes kollektiv. Allt verkar till att börja med fungera bra, men så får hon en känsla av att inte vara ensam i huset då hon är där. Det visar sig att en tjej som heter Simone och som säger sig vara vän med det bortresta paret tillfälligt har flyttat in. Paret vet inte om det men Simone behöver gömma sig från en våldsam före detta pojkvän. Hanna går motvilligt med på att inget säga till ägarna av huset. Ett beslut som hon kommer att ångra så småningom, men först hinner hon bli nära vän med Simone...

Det här är en häftig bok som är så väl uppbyggd och perfekt utportionerad att man knappt förstår vad som hänt när den är slut. Jag gillar böcker som överraskar och det gör verkligen "Ett hem att dö för". Jag ser mycket fram emot att få läsa mer av Lina Arvidsson!

Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 5 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar