Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 19 november 2019

"Frostbett" av Peter Bäckman

Ni som brukar följa bloggen vet att jag gillar att läsa vinterböcker på vintern och sommarböcker på sommaren eftersom man förstärker miljökänslan på så sätt. Därför valde jag att lyssna på "Frostbett" av Peter Bäckman nu. Jag hade inte hört något om varken författare eller bok innan utan gick helt på vintertemat. Det är en helt okej deckare som kanske inte utmärker sig på något speciellt sätt men som ändå var spännande och intressant. Boken är första delen i en serie (Östersundpolisen) och jag kan mycket väl tänka mig att läsa eller lyssna på fler böcker i den.

En man hittas mördad i Östersund och kriminalinspektör Stefan Tideman och hans kollegor får utredningen på sitt bord. Mordet är väldigt brutalt och det finns inte många spår efter förövaren. Poliserna i utredningsgruppen har även privata problem som påverkar deras arbete. Att mördaren också verkar planerat allt grundligt och hela tiden ligger steget före irriterar och gäckar dem. Samtidigt, i en annan del av Sverige, plågas en man av minnen efter mobbning och övergrepp från barndomen. Han planerar och utkräver sin hämnd på de som förpestat och förstört hans liv.

"Frostbett" skulle passa fint under granen till den som gillar spänning så boken hamnar absolut på min lista över julklappstips! 🎁 Och för er som blev lockade av den här boken och gillar den finns andra delen redan tillgänglig. Den heter "I saknaden föds hatet" och den tar vid där den här boken slutar.

Ljudboken är uppläst av Ludvig Josephson och den är 9 timmar och 25 minuter lång.

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för bra respons på min debut. Har du läst uppföljaren? mvh Peter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tittade in här 😊 Nej jag har inte läst den än men den står definitivt på min ”att läsa-lista”! Och när den är läst så kommer det att komma ett inlägg om den här på bloggen 📖

      Radera