Sök i den här bloggen

Translate

måndag 10 augusti 2009

"När du läser detta" av Giles Blunt

Kriminalkommisarie John Cardinal kallas till en brottsplats. Ett kvinnolik har hittats. När han kommer fram ser han att det är hans hustru Catherine som ligger nedanför höghuset. Självmord konstateras, dels pga att Catherine i många år lidit av manodepressivitet och att man finner ett självmordsbrev på hustaket. Men Cardinal är inte övertygad. Hustrun har inte visat några depressiva tendenser den senaste tiden och efter alla år tycker sig Cardinal ha koll på det. Efter fruns död börjar han dessutom få elaka och hotfulla brev med posten. Men ingen av hans kollegor håller med honom utan anser att det är sorgen och skuldkänslorna som talar.

Samtidigt utreder Cardinals kollega Lise Delorme ett pedofilfall. Polisen i Toronto har skickat bilder till henne och bett henne undersöka om de kan vara tagna i deras stad Algonquin Bay, vilket de också visas vara. Nu gäller det att hitta alla brottsplatserna, offret och framförallt gärningsmannen innan han hinner hitta ett nytt offer...

Det är den tredje boken av Giles Blunt som jag läst. De andra två heter "Fruset offer" och "Schamanen". Alla tre är bra och relativt lättlästa. Blunt skriver inte omständigt och det händer hela tiden något. Man får följa historierna både från polisens och gärningsmannens sida, men det tar inte på något sätt bort spänningen. Har ni inte provat att läsa något av Giles Blunt så gör det!!

4 kommentarer:

  1. Låter spännande :-)

    SvaraRadera
  2. Måste prova denna författare!!!!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Gud så fin design du har på din blogg, har du gjort den själv?
    Skulle vara kul om du och jag kanske kunde följa varandras bloggar via bloglovin eller kankse bara kommentera i varandras bloggar!?
    :)
    Du ska vara suuper nöjd med din design, för den var verkligen jätte fin!
    Skulle också vara kul om du svarade i min blogg.. Så jah kan läsa ditt svar i min blogg också:)
    Kram Amanda

    SvaraRadera
  4. Sv:
    Ååå! Tack så jätte mycket:)
    Ja exakt det skulle vara suuper kul:)
    Kramis

    SvaraRadera