Sök i den här bloggen

Translate

söndag 4 oktober 2009

”Mörkrets alla färger” av Peter Robinson

Jag hade längtat efter Peter Robinsons nya bok, men tyvärr var den inte riktigt lika bra som de han tidigare skrivit. Handlingen börjar bra och förhoppningarna på att man hittat en riktigt bra bok infinner sig men jag tycker snart att storyn spårar ur lite. Det blir lite för långsökt och visst det kanske är så att MI6 arbetar på ett sätt som inte är så trevligt och att osannolika saker händer men inte detta... Det blev lite för mycket. Boken hade potentialen att bli riktigt bra men blev den inte. Dessutom är kapitlen alldeles för långa. Hade boken varit fängslande kanske jag inte tänkt på det men nu gjorde jag det...


Handlingen: Några lekande barn hittar ett manslik hängande i träd och alla tecken tyder på att manen tagit livet av sig. Men när man börjar undersöka hans bakgrund så hittar man hans älskare Laurence Silbert brutalt ihjälslagen i dennes hem. Överkommissarie Alan Banks som har semester och är hos sin nya flickvän i London kallas hem till Eastvale för att hjälpa Annie Cabbot att utreda fallet. De upptäcker ganska snabbt att Silbert är en pensionerad spion och frågorna kring dödsfallen hopar sig. MI6 lägger sig i fallet och vill att den lokala polisen ska lägga ner utredningen. Men Banks ger inte upp så lätt och han får Annies hjälp att inofficiellt fortsätta utredningen. Detta får konsekvenser för dem men också för deras nära och kära...2 kommentarer:

 1. Har också precis läst ut boken. Min första bok som medlemm i en bok-klubb.
  Tycker också att storyn är ganska långsökt. På slutet går allting väldigt fort, nästan som om författaren inte orkade längre.
  Har inte läst något av Peter R. tidigare. Har du något att rekomendera ??
  CH

  SvaraRadera
 2. Ja det beskrev slutet väldigt bra! Och jag är så besviken för han har skrivit så bra böcker förut. Den första jag läste var "I ondskans spår" och den var kanonbra - man behöver dock tåla en del för att klara av den för den är grym!! När jag läst den bestämde jag mig för att leta upp mer av Robinson och då tog jag dem i kronologisk ordning. Innan "I ondskans spår" hade "En ovanligt torr sommar" kommit ut och den var också väldigt bra. Och sedan har jag fortsatt att läsa hans böcker. Jag tror jag gör så att jag skriver ett blogginlägg om det!

  SvaraRadera