Sök i den här bloggen

Translate

fredag 21 december 2012

"Flickan med snö i håret" av Ninni Schulman

Då har jag läst ännu en bok passande för den här tiden på året. "Flickan med snö i håret" är en bok som jag av någon anledning valt att inte köpa tidigare och nu när jag har läst den så inser jag att det varit ett misstag. Jag tycker faktiskt att den var riktigt bra. Det är ett bra upplägg på historien som gör att spänningen hålls uppe. Vem mördaren är är inte alls lätt att räkna ut.
På nyårsafton försvinner en sextonårig flicka från sitt hem utanför Hagfors. Hon har sagt till sina föräldrar att hon ska på en fest men då hon inte kommer hem på nyårsdagen och de inte heller kan få tag på henne på hennes mobil kommer det fram att den fest hon påstod sig gå på inte existerade. Föräldrarna kontaktar polisen som börjar undersöka försvinnandet och därmed också flickans liv. De får snart fram att flickan haft en del hemligheter för sina föräldrar. Ett tag senare hittas en mördad flicka i en jordkällare ganska nära den försvunna flickans hem. Polisen och journalisten Magdalena Hansson jobbar från olika håll med fallet. Magdalena har nyligen flyttat tillbaka till Hagfors från Stockholm där hon gått igenom en svår och jobbig skilsmässa. Nu blir hon indragen i en historia som visar sig vara betydligt farligare för henne och hennes lilla son än hon någonsin kunnat ana.

Jag gillar som sagt Ninni Schulmans bok "Flickan med snö i håret" och jag kommer förhoppningsvis snart att läsa hennes bok "Pojken som slutade gråta". Nu ska jag fortsätta med julläsningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar