Sök i den här bloggen

Translate

måndag 3 december 2012

"Nådastöt" av Louise Penny (originaltitel: "Dead Cold")

Det här är en perfekt bok att läsa i vinterkylan! Louise Penny skriver inga nagelbitande hemska deckare utan det är klassiska mordgåtor med ett begränsat antal misstänkta och läsaren får jobba med att pussla ihop ledtrådarna för att hitta mördaren. När jag hade läst hennes deckardebut "Mörkt motiv" så skrev jag att det kändes som hon ville åstadkomma något i stil med Agatha Christie och Morden i midsomer men att hon inte lyckades riktigt. Här i andra boken om kommissarie Gamache lyckas hon mycket bättre! Jag gillade den här söta och mysigt inramade mordgåtan som återigen utspelar sig i den lilla kanadensiska byn Three Pines.
Den här gången är det vinter och ett mord begås strax efter jul under den årliga curlingturneringen i Three Pines. Någon har med hjälp av elektricitet mördat den inte alltför populära CC Poitiers och fallet hamnar på kommissarie Gamache bord. Han märker snabbt att CC hade många fiender och att inte ens hennes egen familj verkar ha tyckt om henne. Så mitt i smällkalla vintern försöker han tillsammans med sina kollegor ta reda på vem av alla misstänkta som utförde mordet. I det förflutna finns många hemligheter och lögner...

Som sagt så tyckte jag bättre om "Nådastöt" än om den första boken så nu kommer jag nog hålla ögonen öppna efter fortsättningen på kommissarie Gamaches öden och äventyr.

2 kommentarer: