Sök i den här bloggen

Translate

söndag 5 maj 2013

"Slaskjobbet" av Christina Larsson

"Slaskjobbet" är den andra delen i Christina Larssons serie om kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Den håller ungefär samma klass som första boken, "5:e Moseboken", som jag tidigare skrivit om här på bloggen.

En gammal dam som är ute på sin dagliga morgonpromenad i Delsjöområdet tillsammans med sin hund gör ett makabert fynd. Längst bort i hörnet på den stora parkeringsplatsen står en frysbox med en plastkasse ovanpå. Hunden är angelägen om att komma dit och när de gör det så upptäcker hon att påsen innehåller en människofot. Ingrid Bergman som också befinner sig i området hör den gamla kvinnan skrika på hjälp och på så sätt startar en utredning som visar sig innehålla fyra försvunna familjefäder, styckade kroppar och mörka familjehemligheter. Det blir extra jobbigt för Ingrid eftersom hon precis kommit tillbaka till jobbet efter en sex månaders sjukskrivning efter ett överfall men också eftersom hennes egen pappa ligger för döden.

"Slaskjobbet" håller ett ganska högt tempo och är välskriven. Författarinnan håller spänningen vid liv hela tiden och storyn tar inte slut förrän på sista sidan men om man ska klaga på något så blir det kanske lite väl många spaningsmöten på polishuset. Det drar dock inte ner helheten utan jag tycker att boken är läsvärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar