Sök i den här bloggen

Translate

lördag 7 december 2019

"Äldre dam med onda avsikter" av Helene Tursten

Vilken underbar bok det här är! Jag fastnade direkt och läste ut "Äldre dam med onda avsikter" på ett par timmar. Boken innehåller 5 sammankopplade noveller om Maud som är en äldre dam med allt annat än goda avsikter. Jag tycker att det är en mysig mordhistoria som passar alldeles utmärkt att läsa så här i december. Helene Tursten är en utmärkt författare som jag läst flera andra böcker av och till min glädje så fick både Irene Huss och Embla Nyström vara med lite i slutet av boken. Ni som läst andra böcker av henne känner till dessa två karaktärer.

Det är svårt att skriva så mycket om handlingen eftersom det är fem noveller och bara dryga 170 sidor, men den gamla damen Maud har sitt speciella sätt att lösa de problem som kommer i hennes väg. Hon är 88 år och bor ensam i en paradvåning i Göteborg och bakom ytan av en försynt äldre dam gömmer sig en riktigt driftig person som inte låter något hindra henne...

Läs "Äldre dam med onda avsikter" eller slå in den och lägg den under granen nu i jul 🎄 Jag tror att de allra flesta kommer att uppskatta den. Vill ni läsa om fler böcker av Tursten så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar