Sök i den här bloggen

Translate

lördag 21 december 2019

"Pepparkakor, lönnsirap och döden" av Ingrid Kampås

"Pepparkakor, lönnsirap och döden" skulle jag säga är en blandning mellan en feel good-bok och en spänningsroman. Det är inte nervkittlande och nagelbitande spänning men ändå ett dödsfall som skapar frågor. En alldeles passande bok att läsa eller lyssna på så här i jultider. Ljudboken är uppläst av Nina Pressing och den är 2 timmar och 23 minuter lång.

Julen närmar sig med stormsteg och många anser att det är den mysigaste tiden på året, men Mari som arbetar i hemtjänsten vet hur mycket misär och lidande julen kan åstadkomma. När hon blir uppringd av en kollega som säger att hon inte kan komma in i en vårdtagares bostad blir Mari genast orolig. Den 65-årige mannen visar sig ligga död i huset och eftersom det är ett oväntat dödsfall kopplas polisen in. Det som man vid första titten trodde var en naturlig död väcker en del frågor och plötsligt blir Mari indragen i en mordutredning. Samtidigt planerar hon sin kommande flytt till Varberg och oroas lite över att behöva lämna kvar åldrande släktingar på den nuvarande orten.

"Pepparkakor, lönnsirap och döden" av Ingrid Kampås är en lagom bok så här de sista julstressiga dagarna. Det är lite spännande, lite romantiskt och lite juligt i en blandning som gör detta till en helt okej bok! ❄️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar