Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 12 november 2009

"Den förlorade symbolen" av Dan Brown

Ett mästerverk till spänningsroman!! Ännu en gång dras Robert Langdon in i en härva av mysterier och gamla hemligheter... Hans gode vän och mentor Peter Solomon, framstående frimurare, kidnappas. Robert som trodde han rest till Washington för att öppningstala på en av Peter Solomons tillställningar befinner sig i Capitolium när kidnapparen kontaktar honom och berättar att det är han som lurat Langdon till Washington, att han har Peter och att han ska släppa honom om Langdon hjälper kidnapparen att finna det han söker... Langdon får snart bevis för att Peters liv är i fara och anser sig inte ha något val. Han måste hjälpa sin vän!

Solomans syster Katherine, som forskar i noetik, dras också in i jakten på att hitta sin bror och hemligheten i tid för att rädda broderns liv. Exakt vad noetik är är jag inte helt säker på men om man googlar det får man bl.a. förklaringen: läran om intellektet. Och det kan stämma ganska bra med det som beskrivs i boken. Är tanken tillräckligt stark att förändra materiella ting??


Ja det är helt klart intressant att läsa den här boken. Jag vill inte avslöja för mycket men jag rekommenderar den varmt! Vill man inte tro på allt Brown skriver så får man i alla fall väldigt bra spänning som håller en fängslad! Jag vet att några av er som läser min blogg också läser boken och jag vill väldigt gärna höra vad ni tycker om den! Eftersom Browns böcker är omdiskuterade så vore det kul att få till en liten debatt om den här :-) Så skriv både om ni gillar den och om inte inte gör det!!


5 kommentarer:

 1. Håller på att läsa boken. Håller med om att den är mycket spännande.
  Ch

  SvaraRadera
 2. Boken var bra. Kul med alla symboler och hur allt hänger ihop, men det blir lite väl mycket ibland. Den var spännande och lätt att ta sig igenom. Gillade dock DaVinci-koden bättre, kanske för att den kom först. /AK

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att Da Vinci-koden var bättre! Men jag tyckte ännu mer om Änglar och demoner (om man bortser från det väldigt överdrivna slutet...)!!
  Jag kan också hålla med om att det kan bli lite för mycket med symbolerna och hemligheterna men det är trots det bra spänning!
  Det jag tyckte sämst om med boken var slutet som inte var så mycket "aha" eller ens spännande... Men trots det så är min uppmaning att läsa boken om man vill ha en bra deckare med inslag av mystik!!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker boken var riktigt bra. Speciellt om man är intresserad av mystik och vetenskap. Den för mig okända vetenskapen Noetik var fascinerande. Tempot var högt. Efter bara några sidor var jag fast.
  Slutet var tyvärr lite av ett antiklimax, men det är kanske inte så lätt att komma på ett riktigt bra slut när så mycket spänning byggts upp.
  CH

  SvaraRadera
 5. Håller helt och hållet med dig!!
  Och tyvärr även då det gäller slutet... Det var inte alls intressant och utan problem kunde jag lägga ifrån mig boken när det var 30 sidor kvar. Synd på en så pass bra och intressant bok!

  SvaraRadera