Sök i den här bloggen

Translate

måndag 22 juli 2013

"Dirigenten från Sankt Petersburg" av Camilla Grebe och Paul Leander-Engström

Det här är en riktigt bra och spännande bok! "Dirigenten från Sankt Petersburg" är bland det bästa jag läst i år! Det är en mycket välskriven och nervkittlande deckare som tar läsaren med in i den ryska affärsvärlden under början av 2000-talet. "Dirigenten från Sankt Petersburg" är första delen i en trilogi och jag väntar nu med spänning på fortsättningen!

Den svenske finansmannen Tom Blixen jobbar på en framgångsrik investmentbank i Moskva. När ett av Rysslands största oljebolag vill ha honom som rådgivare känner han sig smickrad och tror sig kunna hantera den korrumperade affärsvärlden som väldigt ofta innefattar politik på högsta nivå. Men ganska snabbt inser han att han bara är en bricka i ett spel. Ett mycket farligt spel där våldet kommer honom alldeles för nära och snart också börjar skörda sina dödsoffer...

Ska ni bara läsa en bok i sommar så tycker jag att ni ska välja "Dirigenten från Sankt Petersburg"! Camilla Grebe och Paul Leander-Engström har skrivit en mycket fängslande och spännande bok som lämnar mig berörd och väntan på andra delen i trilogin känns just nu väldigt lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar