Sök i den här bloggen

Translate

lördag 14 september 2013

"Mannen utan hjärta" av Camilla Grebe och Åsa Träff

"Mannen utan hjärta" är den fjärde boken om psykologen Siri Bergman och jag tycker att det är den bästa av dem. Jag har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här serien eftersom de trots att de är spännande, välskrivna, lättlästa och handlar om intressanta fall ändå saknar något. Det är svårt att sätta fingret på vad men helt plötsligt så har känslor och stämning förändrats mellan karaktärerna och som läsare är det ibland svårt att förstå varför. Jag har lite samma känsla nu efter den fjärde boken men den fick mig ändå mer berörd än de tidigare och den är en riktig bladvändare.

Miguel Alemany kommer hem från en vistelse i Spanien och finner sin sambo, antikhandlaren och halvkändisen, Jussi Ståhl mördad i deras lägenhet. Jussi har inte bara skjutits utan också fått sitt hjärta utskuret ur bröstet och mördaren har placerat hjärtat i en silverskål i Jussis arbetsrum. Det är fallet blir det första som Siri blir delaktig i då hon börjar sitt nya jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp. Utredningen växer snabbt och då mördaren skördar sitt andra offer bryter en hatvåg ut och eftersom någon inom polisen läcker till media piskas den hätska stämningen upp.

Trots att jag har svårt för att bestämma mig för ett gemensamt intryck av Camilla Grebes och Åsa Träffs serie om Siri Bergman så tycker jag att den är läsvärd!

Serien innehåller följande böcker:
"Någon sorts frid"
"Bittrare än döden"
"Innan du dog"
"Mannen utan hjärta"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar