Sök i den här bloggen

Translate

söndag 20 oktober 2013

"Svara om du hör mig" av Ninni Schulman

Jag kunde nog inte valt en bättre tidpunkt att läsa "Svara om du hör mig" eftersom den utspelar sig mellan 10 och 16 oktober. Att läsa en bok under samma del av året som den utspelar sig kan ibland hjälpa till med känslan i handlingen. Och det kunde det nog gjort i större utsträckning i den här boken om det inte var så att själva mordet och spänningen försvinner bland alla relationer och kärleksbekymmer. Jag tyckte mycket om de två första böckerna i serien om journalisten Magdalena Hansson så därför känner jag en liten besvikelse efter att ha läst den här boken. Visst är vissa relationer viktiga för handlingen men tyvärr så tar de helt överhand och storyn blir aldrig riktigt spännande...

Uvanås jaktlag samlas vid Tiomilaskogen och blir tilldelade sina pass. Pär Sanners 13-åriga dotter Alva har just i dag valt att följa med sin pappa och vara med på jakten. När jägarna återsamlas så saknas de båda. Polisen Petra Wilander, som är en i jaktlaget, och en del av de andra jägarna har tidigare hört ett skott som ingen vill kännas vid att de har avlossat. Tillsammans med jaktledaren beger sig Petra ut för att leta efter Pär och hans dotter. De hittar Pär död. Skjuten i huvudet. Men det finns inget spår efter Alva. Journalisten Magdalena Hansson är för tillfället mammaledig men känner sig dragen till att rycka in och rapportera om händelserna. Dels på grund av att hon känner sig deppig men också beroende på att tidningen hon jobbar på står inför besparingskrav.

"Svara om du hör mig" är inte en dålig bok men det är ingen bra deckare. Den saknar som sagt nerv och spänning. Tyvärr.

Tidigare böcker i denna serie av Ninni Schulman:
"Flickan med snö i håret"
"Pojken som slutade gråta"

1 kommentar:

  1. Jag tyckte att den här var mycket tightare än tvåan. Smartare upplägg också med slutna rummet. Som en klassisk deckare ("nån av dessa personer måste ha gjort det"). Tvåan var en besvikelse (DÄR tycker jag att det var alldeles för mycket relationer) medan den här var en riktig uppryckning.

    SvaraRadera