Sök i den här bloggen

Translate

söndag 2 oktober 2016

"När musiken tystnar" av Peter Robinson (originaltitel: "When the music's over")

Jag gillar verkligen Peter Robinsons böcker och i det stora hela är "När musiken tystnar" en mycket bra bok, men i min mening skulle den kunnat kortas ner lite. Det blir lite för mycket musik och poesi denna gången. Men för övrigt så är den spännande och som vanligt när det gäller Robinson välskriven. Jag har läst hela serien om kommissarie Banks samt några andra av hans bleker och ni kan läsa om några av dem längst ner i inlägget. Klicka bara på titlarna så kommer ni till inläggen om respektive bok.

En ung flicka kastas ut ur en skåpbil när den kör på en enslig landsväg i Yorkshire. Hon är naken och svårt skadad när hon försöker ta sig upp och vidare för att få hjälp. Snart kommer det ytterligare en bil och den stannar. Dagen efter hittar en cyklist henne död i vägrenen. Kriminalkommissarie Annie Cabbot och hennes assistent Gerry Masterson anländer till platsen och kan konstatera att flickan antagligen slagits ihjäl. Cabbot får ansvar för utredningen eftersom Banks, som numera är intendent, håller på med en våldtäktsanmälan från 1967. En kvinnlig poet har anmält att hon då våldtogs av en av 60-talets stora stjärnor. Och snart kommer ytterligare anmälningar mot mannen då fler kvinnor vågar träda fram.

"När musiken tystnar" är som sagt bra och spännande och jag kommer absolut att fortsätta läsa Peter Robinson eftersom jag gillar hans sätt att skriva och berätta. Han är fortfarande en av mina favoritförfattare.

"Mörkrets alla färger" (serien om Banks)
"Bad boy" (serien om Banks)
"Roten till det onda" (serien om Banks)
"I mörkret skugga" (serien om Banks)
"Revolutionens barn" (serien om Banks)
"Själens dunkla rum" (serien om Banks)
"Skuggor på vattnet och elva andra berättelser"
"En förgiftad man"

2 kommentarer:

  1. Serien om Alan Banks och Annie Cabot tillhör en av mina favoriter. Och denna senaste boken gör mig verkligen inte besviken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag instämmer helt med dig :) De tillhör mina favoriter också!

      Radera