Sök i den här bloggen

Translate

söndag 24 mars 2019

"I mörkret" av Cara Hunter (originaltitel: "In the Dark")

Oj vilken fängslande och överraskande bok! "I mörkret" bjuder på många vändningar och rafflande spänning enda till sista sidan. Förra året läste jag "Hemmets trygga vrå" av Cara Hunter och tyckte att den var jättebra och nu har jag inget annat val än att ge samma betyg till efterföljaren. Vill ni läsa om den första boken så klickar ni bara på titeln. Hunter är verkligen duktig på att bygga upp och portionera ut sina historier och sedan kryddar hon allt med väldigt intressanta karaktärer.

En nybliven husägare låter renovera det nyinköpta huset men allt avstannar när de kommer till källaren och byggarbetarna av misstag gör ett hål in till grannen. I dennes källare hittas en kvinna och ett litet barn inspärrade. De är med nöd och näppe vid liv. Ingen vet vilka de är och den demente, äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Kriminalkommissarie Adam Fawley och hans team har inte mycket att gå på eftersom varken kvinnan eller barnet är i skick att prata med dem. Men de gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna försvann i samma område för flera år sedan. Kan det finnas kopplingar mellan utredningarna?

"I mörkret" är andra delen i serien om kriminalkommissarie Adam Fawley och den är en mycket läsvärd, precis som den första delen. Jag kommer definitivt att hålla ögonen öppna efter nästa bok av denna författarinna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar