Sök i den här bloggen

Translate

fredag 17 januari 2020

"Sviten" av Denise Rudberg och Mikael Bley

"Sviten" är baserad på radioföljetongen i P3 med samma namn och det är Mikaela Bleys och Denise Rudbergs första gemensamma bok. Det är en annorlunda bok som helt klart sticker ut i mängden eftersom den helt berättas genom förhörsprotokoll. Det är inte jättespännande på ett nervkittlande sätt men det är otroligt lättläst och man vill verkligen läsa vidare för att få reda på vem mördaren är.

Sjuttonåriga Cornelia hittas död i en svit på Lydmar Hotel. Cornelia jobbar som praktikant på ett eventföretag och det är det företaget som verkar anordnat den herrmiddag som ägt rum i sviten under kvällen. Polisen Jonas Berg gör sitt yttersta för att pressa fram sanningen ur det osannolika gäng som festat tillsammans. Men alla som befunnit sig i rum 403 verkar ha något att dölja. Ingen verkar vara villig att tala sanning men Berg ger inte upp och under förhören lyckas han steg för steg blottlägga sanningen.

Jag gillar "Sviten" eftersom den är så pass annorlunda och intressant. Temat i boken är #metoo och det är intressant att manuset skrevs ett år innan just #metoo formligen exploderade. Men det gör ju storyn mycket aktuell och jag rekommenderar den å det varmaste!

Med detta boktips önskar jag er en trevlig helg! ✨

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar