Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 7 oktober 2009

Böcker av Peter Robinson

Eftersom jag sågade Peter Robinsons senaste bok så tänkte jag att jag skulle rekommendera ett par andra böcker av honom. "Ch" som skrivit kommentar till den senaste undrade om jag har tips på bra böcker av Peter Robinson och det har jag. Alla han skrivit innan har jag tyckt väldigt mycket om! Det är:


En ovanligt torr sommar

I ondskans spår

Efter alla år av saknad

En lek med eld

En märklig affär

En bit av mitt hjärta

I djävulens sällskap

Kall som graven


I alla ovanstående böcker får man följa överkommissarie Alan Banks och hans poliser när de försöker nysta ut och lösa diverse grymma brott. Tänker berätta om de två första här och båda två rekommenderar jag varmt! Det är länge sedan jag läste dem nu så jag ska försöka återge handlingen så bra jag kan. Det jag däremot minns väl är att de fängslade mig!


”En ovanligt torr sommar”


När en by som 40 år tidigare dränktes helt plötsligt blottläggs på grund av en ovanligt torr sommar kommer inte bara de bräckliga huskropparna fram utan ett kvinnoskelett hittas också. Ovan nämnda Alan Banks och Annie Cabbot, kriminalinspektör, får i uppgift att identifiera kroppen. Utredningen för dem bakåt i tiden och en person som i hela sitt liv levt med rädslan om att allt ska uppdagas är beredd att göra vad som helst för att det inte ska ske...


”I ondskans spår”


Unga kvinnor försvinner och polisen har länge förgäves sökt efter gärningsmannen. När de rycker ut till vad de tror är ett familjebråk gör de en fruktansvärd upptäckt i husets källare. Paret som bor där är, Terence och Lucy Payne, är båda svårt misshandlade när polisen anländer. Terence så svårt att han är döende. Har polisen hittat mannen som fört bort, torterat, våldtagit och mördat alla de försvunna kvinnorna eller finns det mer att upptäcka...?


Börja med de här två om ni vill börja läsa Peter Robinsons böcker och gillar ni dem så är det bara att fortsätta på ovanstående lista :-)

7 kommentarer:

 1. Har nu läst "En ovanligt torr sommar"
  Mycket intressant story. Välskriven.
  Rekomenderas verkligen.
  Ska fortsätta med "Efter alla år av saknad"
  Först blir det dock en Åke Edvardsson som mellanspel.
  Ch

  SvaraRadera
 2. Ja Robinsons böcker är ofta välskrivna och jag det låter ju bra att du gillade den! Jag kan nästan lova att du kommer att tycka lika bra om "Efter alla år av saknad"!
  Åke Edvardsons böcker har jag tröttnat på - men det är å andra sidan många år sedan jag försökte mig på "Rum nr 10"... Du får helt enkelt berätta vilken du läst och om den var bra när du är klar med den!!

  SvaraRadera
 3. Inressant. Rum nr 10 visas just nu på TV i serien om Kommisarie Winter. Det är sammanlagt 8 avsnitt och det verkar som om det är 2 avsnitt per bok. I kväll visas del 4 vilket är det andra avsnittet om rum nr 10.

  Läste nyss ut Edwardsons Nästan död man.
  Den var bra men går inte att jämföra med Peter Robinson.
  Ch

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst ut "Efter alla år av saknad"
  Lika bra som de andra av Robinson :-)
  Fortsätter med Blodläge av Johan Theorin
  Ch

  SvaraRadera
 5. Då får du fortsätta med Robinsons böcker!! Det finns en hel del kvar för dig att sätta tänderna i! En lek med eld är nästa bok i serien om Alan Banks.
  Du får skriva vad du tyckte om Blodläge sedan!

  SvaraRadera
 6. Blodläge var lite annorlunda. En hel del mystik. Men det var det i Nattfåk också. Verkar vara typiskt för Johan Theorin.
  På något sätt blir man fångad av boken och har svårt att sluta. Ska nog läsa Skumtimmen också.
  Ch

  SvaraRadera
 7. Jag har hört att Skumtimmen inte är så bra... Men du får skriva vad du tycker när du läst den!
  Jag läser just nu en väldigt bra bok: Uppståndelsen av John Matthews! Men trots att den är jättespännande så går det långsamt. Det är så ibland...

  SvaraRadera