Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 10 september 2013

"Den tredje rösten" av Cilla & Rolf Börjlind

Nu har jag äntligen läst den! "Den tredje rösten" som är den andra delen i Cilla och Rolf Börjlinds serie om Olivia Rönning och Tom Stilton. Jag var mycket imponerad av första boken, "Springfloden", och jag tycker att den här håller samma mått då det gäller spänning och intrig. Jag gillar att böckerna har enkelt språk och är skrivna så att spänningen hålls vid liv hela tiden. Karaktärerna är intressanta och jag tycker om dem trots att de irriterar mig ganska ofta genom att göra en del dumma saker. Det känns som att de här böckerna sticker ut lite bland svenska deckare och jag tror att det beror på att författarparet är vana vid att skriva TV- och filmmanuskript och det är nog också det som gör att böckerna är så lättlästa.

Olivia Rönning kommer hem från en lång resa där hon försökt smälta det hon fick veta om sin familj i förra boken. Hon hamnar direkt i händelsernas centrum då hennes mammas granne hittas hängd samma kväll hon landar på svensk mark. Det som man först trodde var ett självmord visar sig snart vara ett mord. Trots att Olivia beslutat sig för att lägga poliskarriären på is så dras hon till fallet och börjar rota i vad som hänt. Tom Stilton har lämnat livet på gatan känner sig redo att ta hämnd på den person som hade stor del i att hans liv kollapsade, men han hinner inte påbörja sin hämnd innan Abbas ber honom om hjälp. En vän till Abbas har hittats mördad och styckad i Marseille och Abbas vill åka dit för att också han hämnas. Så småningom kommer händelserna knytas samman och Olivia och Tom kommer återigen att arbeta tillsammans.

"Den tredje rösten" är en bok som jag varmt rekommenderar om man tycker om deckare som både är spännande och underhållande! Men om man inte redan läst "Springfloden" så tycker jag att man ska börja med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar