Sök i den här bloggen

Translate

måndag 11 augusti 2014

"Blot" av Håkan Östlundh

Då har jag läst den fjärde delen i serien om polisen Fredrik Broman. "Blot" är nog en av de bättre av dem. Jag gillar hur Håkan Östlundh berättar den här storyn och det är spännande från första till sista sidan. Östlundh är absolut en av de bästa deckarförfattarna i Sverige!

Boken börjar med att man får följa en ambulanshelikopter som är på väg från Gotland till Stockholm. Patienten är Fredrik Broman och han har omfattande skallskador och han svävar mellan liv och död. Sedan backar historien några veckor och upprinnelsen till hans tillstånd kommer att klarna medan man får följa mordutredningen han och hans kollegor jobbade med och som ledde fram till helikopterfärden. En kvinna och en man har hittats mördade i ett hus i Levide. Kvinnan är dödad med ett enda hugg och kan identifieras som Kristina Traneus. Mannen är däremot slaktad till oigenkännlighet men eftersom de hittas i familjen Traneus hem så antas det att det är Kristinas make Arvid som också mördats. Dock uppdagas det snart att det inte är han utan hans kusin Anders. Arvid är däremot spårlöst försvunnen och han blir snabbt misstänkt för morden.

Jag rekommenderar "Blot" och de andra böckerna i Östlunds serie. Själv har jag den femte samt den sjunde och avslutande delen kvar att läsa.

Nedan kan ni läsa om de andra böckerna jag läst i den här serien:
"Släke"
"Dykaren"
"Terror"
"Laglöst land"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar