Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 27 juli 2016

"Störst av allt" av Malin Persson Giolito

För ett tag sedan läste jag min första bok av Malin Persson Giolito, "Bortom varje rimligt tvivel" och tyckte att den var jättebra! Därför var jag bara tvungen att läsa (eller som det nu blev lyssna på) hennes senaste bok "Störst av allt". Det är en annorlunda bok som utgår från en rättegång efter en skolskjutning. Man får följa den åtalade under förhandlingen men också tillbaka i tiden för att på så sätt få veta vad som ligger till grund för det som hänt. Storyn är intressant berättad och trots att det inte är direkt nervkittlande spänning så vill man bara vidare för att få veta vad som hänt och varför. Uppläsare av ljudboken är Lo Kauppi och den är 13 timmar och 30 minuter lång.

Nio månader efter skolskjutningen på Djursholms allmänna gymnasium ställs artonåriga Maja Norberg inför rätta. Hon anklagas för att tillsammans med sin pojkvän planerat och genomfört massakern. Trots sin låga ålder har hon suttit häktad under hela tiden. Hennes pappa har anlitat Sveriges främsta brottsmålsadvokat men det ser ändå mörkt ut för Maja.

"Störst av allt" är en suveränt bra bok! Den är så skickligt berättad och känslorna genomsyrar texten på ett sätt som gör att man som läsare lätt kan sätta sig in i hur berättaren känner och mår. Det är inte ofta jag skriver att en bok är ett måste, men "Störst av allt" är det. Det enda som egentligen behöver sägas är: Läs (eller lyssna på) den!!

2 kommentarer:

 1. Lyssnat på denna!
  Tyckte den var mycket bra! Lite annorlunda utgångspunkt och sedan nysta i det hela. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!! Jag gillade den som sagt massor!!

   Radera