Sök i den här bloggen

Translate

lördag 23 juli 2016

"Näbbar och klor" av Ian Rankin (originaltitel: "Tooth and Nail")

Första semesterboken för min del blev Ian Rankins tredje bok om kommissarie Rebus, "Näbbar och klor". Som jag skrivit innan så är det första gången som hans första böcker i den här serien ges ut på svenska och jag är så glad för det eftersom jag älskar hans böcker! "Näbbar och klor" är inget undantag alls. Det enda negativa med den är att kapitlen är lite för långa, men eftersom storyn är så pass spännande så går det ganska bra att läsa den ändå.

Kommissare Rebus lånas ut till London. Han har blivit ombedd att åka dit för att hjälpa Scotland Yard att hitta en seriemördare som härjar på Londons gator. Rebus själv har svårt att förstå hur han kan anses vara expert på seriemördare men åker ändå dit. Hans motsvarighet på Scotland Yard, George Flight,  och han påbörjar ett trevande samarbete för att hitta den person som skär halsen av kvinnor och biter dem i magen. Förövaren har fått smeknamnet Vargmannen och ledtrådarna är få. När den vackra unga psykologen Lisa Frazer erbjuder sig att göra en gärningsmannaprofil är det bara Rebus som tycker att det är en bra idé, delvis för att han attraheras av henne. Men på olika sätt hjälper hon honom att komma framåt i utredningen.

Läs "Näbbar och klor" och de andra tidiga böckerna i serien om ni inte redan gjort det! Sedan kan ni fortsätta med de här i Sverige redan utgivna delarna. Några av dessa kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan.

"Knutar och kors"
"Katt och råtta"
"Öppet hus"
"Misstro"
"En omöjlig död"
"En annan mans grav"
"Helgon eller syndare"

1 kommentar: