Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 augusti 2016

"Förrädare" av Peter Lindmark och Jimmy Lindgren

De kommande två veckorna kommer det inte att bli så mycket läsning för min del eftersom OS har dragit igång och det blir nog svårt att orka kolla på det och dessutom hinna läsa. Jag har i alla fall läst ut "Förrädare" nu och det var ett tips jag fick här på bloggen. Den är definitivt spännande men kanske inte en typisk deckare, eller hur jag nu ska uttrycka mig. Man ska nog gilla det där med rikets säkerhet och spioner om man ska läsa den och jag har inget emot det så för min del fungerade den. "Förrädare" är första delen i serien om Nicholas Warg och serien är skriven av Peter Lindmark och Jimmy Lindgren.

Den fd SÄPO-agenten Nicholas Warg sparkas från det amerikanska företaget Blackwater för vilka han arbetat som legosoldat. Händelsen som leder till det är ett fritagningsförsök som han gör på egen hand där han också skadar sig ganska svårt. Pga detta nappar han till slut på att genomföra ett uppdrag i Stockholm tillsammans med en fd kollega från Blackwater. Han vill egentligen inte tillbaka till Sverige men han behöver pengarna. Han får inte alls veta många detaljer om uppdraget och de hinner knappt komma igång förrän Nicholas inser att polisen antagligen redan är dem på spåret. Samtidigt får man följa frilansjournalisten Lova som kämpar med att få ihop en stillsam tillvaro tillsammans med sin lilla son. Men i stället blir hon indragen i händelserna kring Nicholas och både hon och hennes sons liv sätts på spel...

"Förrädare" är lättläst med korta kapitel och en handling som är lätt att hänga med i. Den är spännande hela tiden men ändå känner jag att den saknar det där lilla extra som skulle gjort att jag kastat mig över nästa del. Det är inte osannolikt att jag någon gång läser vidare på denna serie men det kommer inte att bli just nu.

4 kommentarer:

 1. Jag som tipsa om dom va? Jag tyckte nog mycket bättre om dom än du, det var ju lite synd att du inte gilla dom mer. Annars brukar vi nog tycka lite lika om böcker. Läste att du gilla Samuels Björk senaste och där håller jag med till fullo, så jäkla bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen det stämmer :) Jag tyckte inte att den var dålig, men det finns ju så mycket man vill läsa och då kommer nog denna serie en bit ner på listan... Men som sagt - jag kanske fortsätter läsa dem längre fram!
   Jo vi brukar ju ha väldigt lika smak när det gäller läsning så fortsätt gärna tipsa mig om jag missat andra bra böcker :)

   Radera
 2. Läs bok två, du kommer inte bli besviken...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, tack! Jag får kanske göra det då :)

   Radera