Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 31 augusti 2016

"En kvinna i blått" av Elly Griffiths (originaltitel: "The woman in blue")

Åttonde boken i Elly Griffiths serie om Ruth Galloway heter "En kvinna i blått" och är den senaste boken jag läst. Precis som de tidigare böckerna i serien (med något undantag) så är den väldigt bra och spännande. Jag är väldigt förtjust i den här serien. Det som stör mest i den här boken är att den är lite slarvigt översatt (eller ev. skriven) då det bl.a. vid ett flertal tillfällen står fel namn. Dessutom har det slarvats lite med punkteringar och stora bokstäver. Alla felen blir sammantaget så många att jag blir störd av dem och det är lite tråkigt eftersom det annars är en så pass bra bok.

Druiden Cathbad är kattvakt åt en vän. En kväll ser han en kvinna som ser ut att vara klädd i vit skrud och blå mantel på kyrkogården bredvid vännens hus i pilgrimsorten Walsingham. Cathbad tror först att det är jungfru Maria han sett. När kvinnan dagen efter hittas mördad blir det kriminalkommissarie Harry Nelson som får hand om fallet. Samtidigt kontaktas arkeologen Ruth Galloway av en väninna från studietiden. Väninnan är numera präst och ska till Walsingham på kurs. Hon har fått hotfulla brev där brevskrivaren menar att kvinnor inte ska vara präster och de senaste breven är riktigt otäcka. Hon ber Ruth om hjälp. Både Ruth och Nelson jobbar för fullt med att hitta den eller de som ligger bakom mordet och hoten innan någon mer kommer till skada.

Bortser man från skrivfel m.m. så är "En kvinna i blått" mycket bra. Den är lättläst och spännande och det är svårt att lägga den ifrån sig. Jag rekommenderar både den och de tidigare delarna i serien!

Läs om de sju första böckerna i serien genom att klicka på titlarna nedan:
"Flickan under jorden"
"Janusstenen"
"Huset vid havets slut"
"Känslan av död"
"En orolig grav"
"De utstötta"
"De öde fälten"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar