Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 12 juli 2017

"Annabelle" av Lina Bengtsdotter

Äntligen har jag läst den här hyllade debuten av Lina Bengtsdotter! Jag har hört så mycket gott om "Annabelle" men inte riktigt haft tiden att läsa den förrän nu. Och när tiden väl fanns där så sträckläste jag boken! Det är en intressant story som portioneras ut till läsaren i ett perfekt tempo. Det är ingen nervkittlande spänning men man vill verkligen bara läsa vidare för att få veta vad som hänt, både i nutid och i dåtid. Eftersom det är en debutbok så bådar det väldigt gott inför kommande böcker av denna författarinna!

Efter en festkväll en varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång. Varken familjen, den lokala polisen eller Missing people kan hitta henne så kriminalinspektör Charlie Lager, vid NOA, skickas dit tillsammans med sin närmaste kollega Anders. Charlie känner inte för att bege sig till Gullspång eftersom hon växte upp där och alla minnen är långt ifrån lyckliga, men hon åker. Hon kämpar med minnen och demoner från det förflutna samtidigt som hon gör allt för att hitta Annabelle...

Jag gillar denna bok mycket och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker av Bengtsdotter. "Annabelle" är en lättläst och välberättad deckare som passar alldeles utmärkt som semesterläsning!

"Annabelle" finns också som ljudbok och den är 9 timmar och 23 minuter lång och uppläst av Mirja Turestedt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar