Sök i den här bloggen

Translate

söndag 16 juli 2017

"Inte ett farväl" av Michael Connelly (originaltitel: "The Wrong Side of Goodbye")

Det här är en mycket bra och spännande bok och jag rekommenderar den varmt till alla deckarälskare! Jag har länge gillat Michael Connellys böcker som oftast är lättlästa och välberättade. "Inte ett farväl" är den 23:e boken i serien om Harry Bosch. Enligt mig är det ett säkert val att välja en bok av denna författare för det är sällan eller aldrig som man blir besviken.

Harry Bosch jobbar numera som privatdetektiv men har också en obetald deltidsanställning vid polisen i San Fernando. Där har han hjälpt till att gå igenom cold cases och nu kommit en trolig serievåldtäktsman på spåren. Tillsammans med kollegan Bella Lourdes försöker han nu hitta mannen innan fler kvinnor faller offer för honom. Utöver det så har Bosch också anlitats av en döende miljardär som vill veta om han har några arvingar. På 50-talet gjorde han en flicka gravid men eftersom hans familj var emot det hela och han var feg så vet han inte om barnet någonsin föddes. Ska Bosch lyckas bolla de två fallen samtidigt? De är på olika sätt båda farliga. Våldtäktsmannen är hänsynslös och det finns tecken på att han snart kommer börja döda också. När det gäller den möjliga arvingen så finns det flera krafter som inte vill att det ska finnas någon eller åtminstone att den eller de inte ska hittas och göra anspråk på miljarderna...

Jag tycker att Connelly har förnyat sina böcker om Bosch genom åren genom att ändra förutsättningar för sin karaktär. Detta gör att böckerna fortfarande är läsvärda. Jag gillar också att han låter Mickey Haller göra gästspel i Bosch-serien och tvärtom. "Inte ett farväl" tillhör, enligt mig, en av de bästa böckerna av Connelly och den passar perfekt som sommar/semester-läsning!

"Inte ett farväl" finns också som ljudbok. Den är 12 timmar och 53 minuter lång och den är uppläst av Magnus Roosmann.

Några av Connellys tidigare böcker kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan:
"Poeten" (Jack McEvoy)
"Mörkare än natten" (Harry Bosch)
"Räven" (Harry Bosch)
"Gatans lag" (Mickey Haller)
"Fågelskrämman" (Jack McEvoy)
"Nio drakar" (Harry Bosch)
"Prövningen" (Mickey Haller)
"Det femte vittnet" (Mickey Haller)
"Fallet" (Harry Bosch)
"Skuldens gudar" (Mickey Haller)
"Det brinnande rummet" (Harry Bosch)
"Övergången" (Harry Bosch)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar