Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 6 juli 2017

"Jag ser dig" av Clare Mackintosh (originaltitel: "I see you")

"Jag ser dig" är skriven av Clare Macintosh som gjorde succé med sin debutbok "Jag lät dig gå". Den läste jag i februari förra året och det går att läsa om vad jag tyckte om den genom att klicka på titeln. "Jag ser dig" är en fristående bok och det finns ingen koppling till första boken så man behöver inte ha läst den för att läsa den här. Storyn är skickligt uppbygd så att spänningen stegras mot slutet. Tyvärr innebär det att vissa delar i början och mitten är lite sega, men slutet uppväger det och jag tycker att detta är en bra deckare.

På väg hem från jobbet en höstkväll ser Zoe Walker en bild av sig själv bland sexannonserna i en av Londons tidningar. Där finns också ett telefonnummer och en hänvisning till en hemsida men inget mer. När hon kommer hem visar hon det för sin sambo och sina barn men ingen av dem känner sig helt säker på att det är hon utan det kanske bara är någon som liknar henne. Zoe däremot känner sig mer säker och hon tycker att det är obehagligt. Hon börjar undersöka dessa annonser och hon hittar fler, alla med olika kvinnor. En dag ser hon på TV där de rapporterar om ett kvinnomord och bilden på offret känner hon igen från en av annonserna. Hon bestämmer sig för att kontakta polisen och hon måste få dem att förstå sambandet. För det är väl inte bara hon som överreagerar...?

Jag tycker att "Jag ser dig" är spännande och läsvärd, men vill man ha en deckare med sommarkänsla så tycker jag att man ska spara den här boken till i höst då man kan krypa upp i soffan under en filt och rysa i kapp med karaktärerna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar