Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 mars 2018

"Flickorna i parken" av Lisa Jewell (originaltitel: "The Girls")

För ett tag sedan fann jag Lisa Jewell genom hennes bok "Jag fann dig". Den blev jag väldigt förtjust i så jag bestämde mig för att läsa mer av henne och valde "Flickorna i parken". Tyvärr är den inte alls lika bra som den förra boken jag läste. Det innebär dock inte att den är dålig. Jag tycker bara inte att den är så spännande och att den tappar lite tempo emellanåt. Annars är "Flickorna i parken" väldigt lättläst och den innehåller intressanta och färgstarka karaktärer.

En stor park mitt i London omringas av bostäder och familjerna i dem använder parken som en jättestor trädgård. Barnen leker där, man rastar hundar och grannarna umgås med varandra. Alla känner sig trygga trots att en tonårsflicka dog i parken för många år sedan. En gång om året anordnas en stor fest där alla roar sig, stora som små. Men detta år kommer festen att sluta med en katastrof då den trettonåriga Grace i slutet av kvällen hittas medvetslös. Är det möjligen så att grannarna kanske inte känner varandra så väl som man trodde? Misstankarna riktas åt flera håll. Vem eller vilka ville göra flickan illa?

"Flickorna i parken" är som sagt inte riktigt så spännande som jag trodde då jag läste på baksidan. Däremot så innehåller den en del överraskningar och slutet är kanske inte riktigt som man trodde... Boken får ett medelbetyg av mig och jag tror definitivt att jag kommer att läsa mer av Jewell, mest beroende på att jag tyckte så mycket om "Jag fann dig".

"Flickorna i parken" finns också som ljudbok. Den är 8 timmar och 32 minuter lång och den är uppläst av Gunilla Leining.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar