Sök i den här bloggen

Translate

lördag 31 mars 2018

"Ondskans ansikte" av Mats Ahlstedt

"Ondskans ansikte" är inte en reabok utan en nyutgiven bok som kom nu i mars. Det är den andra boken av Mats Ahlstedt som jag läser, men det är den tredje delen i hans serie om profileraren Ella Werner. Jag tycker att det här är en mycket spännande och bra serie och jag har inga problem alls med att rekommendera er att läsa den. Karaktärerna är intressanta och intrigerna är spännande, vilket väl är mycket av det man kan önska sig om man gillar deckare. Jag lyssnade på "Ondskans ansikte" och ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf. Den är 10 timmar och 23 minuter lång.

Ida Neman har fått ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över tio år. Han vill träffa henne och hon bestämmer sig för att besöka honom. Men när hon kommer till hans lägenhet hittar hon honom mördad. Ella Werner blir inkopplad på fallet och hon kan snart konstatera att det inte är Idas pappa som hittats död utan en av hans gamla bandmedlemmar som också var väldigt lik honom. Idas pappa är däremot försvunnen. Inte långt därefter kidnappas Idas dotter Fanny från förskolan. Ledtrådarna i båda händelserna pekar mot en nynazistisk organisation. Är Idas pappa medskyldig eller är han också ett offer? Och vad spelar Idas mamma för roll i allt som händer? Hon har inte varit en del i dotterns liv och Ida vet heller inte mycket om henne. Mörka familjehemligheter börjar sippra fram och klockan tickar. Kommer Fanny att hittas innan det är försent?

Vill ni läsa eller lyssna på en deckare med högt tempo nu i påsk sår är det här ett bra val! Själv kan jag inte annat än att börja längta efter nästa bok i serien nu när jag har lyssnat ut "Ondskans ansikte".

Första delen i serien heter "När inget annat återstår" (den har jag alltså inte läst) och den andra delen heter "Öga för öga, tand för tand" (läs vad jag tycker om den genom att klicka på titeln).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar