Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 oktober 2018

"Den mörka ängeln" av Elly Griffiths (originaltitel: "The dark angel")

Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway är en av de serier som jag inte tröttnar på och där böckerna hittills har hållit bra klass. Det känns inte som att man redan läst storyn, trots att "Den mörka ängeln" är den tionde delen. Det är intressanta karaktärer, spänning och överraskningar och det är uppfriskande och underhållande att läsa.

Ruth blir uppringd av en kollega i Italien. Han heter Angelo Morelli och har gjort sig ett namn och blivit känd genom TV. Han vill ha Ruths hjälp eftersom han vid en utgrävning av en tvåtusen år gammal och orörd grav har hittat ett skelett som håller i en Iphone. Ruth som är i behov av att komma bort efter att hennes mamma avlidit och pappan till hennes dotter, kommissarie Nelson, valt att stanna hos sin gravida fru nappar på erbjudandet. På hemmaplan får Nelson veta att en nyligen frigiven man fortfarande kan hysa agg mot honom. Mannen påstår sig ha blivit frälst i fängelset men Nelson är tveksam till att det stämmer. Men när en jordbävning sker i Italien släpper han ändå allt för att resa dit och se om allt är okej med Ruth och hans dotter. Väl där får han också veta att ett mord har begåtts och att Ruth var den som hittade den döde. De blir båda inblandade i utredningen. Under tiden ökar hotbilden mot Nelsons nära och kära hemma i King´s Lynn.

Vill ni läsa om de andra böckerna i den här serien så kan ni söka på författarinnans namn i sökrutan här ovan. Jag rekommenderar er att läsa dem och har ni redan gjort det så tycker jag att ni nu ska läsa även "Den mörka ängeln".

"Den mörka ängeln" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Angela Kovács och den är 10 timmar och 39 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar