Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 21 maj 2019

"Och blomstren dö" av Rebecka Edgren Aldén

"Och blomstren dö" av Rebecka Edgren Aldén är en bok som jag länge haft ögonen på men som av olika skäl hela tiden fått stå tillbaka för någon annan bok, men nu har jag till slut läst den. Och på något sätt så tror jag att det var en bra tidpunkt för mig att göra det för jag kände mig lite trött på invecklade polisutredningar och behövde en paus från det. Den här storyn är nämligen en psykologisk spänningshistoria där poliserna endast finns med i periferin och jag gillar den. Handlingen är spännande, de dryga 300 sidorna är lättlästa och nu känner jag mig nyfiken på att läsa mer av denna författare!

Gloria har sedan några månader tillbaka en ny pojkvän - Adam. Hon har bestämt sig för att följa med honom till hans familjs skärgårdshus och tillbringa ett par veckor där. De har båda anknytning till ön. Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade några somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv. Adams familj är kanske inte den mest välkomnande och Gloria känner att hennes bakgrund och åsikter gör att hon inte helt passar in. Men miljön gör också att undanträngda minnen vaknar till iv. Vad var det som fick hennes mamma att deras sista sommar där abrupt bryta med kollektivet och aldrig mer återvända. Gloria strövar runt på ön och under sina promenader dras hon till det gamla övergivna kollektivhuset och hon känner sig iakttagen. Under ett av besöken vid huset gör hon en fasansfull upptäckt och plötsligt sipprar flera av öns hemligheter upp mot ytan...

Jag känner att det är dags att börja tipsa om sommar- och semesterläsning och just "Och blomstren dö" är en alldeles utmärkt bok för solstolen, strandlakanet eller hängmattan ⛱ Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Och blomstren dö" också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Cohen och den är 9 timmar och 44 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar