Sök i den här bloggen

Translate

söndag 16 juni 2019

"Flickorna som sprang" av Simon Häggström

Det blev ett nästan exakt två veckors uppehåll här på bloggen och det beror inte på att läslusten tryter utan på att det händer så mycket annat för tillfället. Men jag gör comeback med en riktigt bra bok - "Flickorna som sprang" - av Simon Häggström. Det här är en väldigt intressant story och med tanke på Häggströms arbete som polis, samt för- och efterord, inser man att det finns så mycket verklighet i den. Så det är med en klump både i halsen och magen som man tar sig igenom boken och den är verkligen läsvärd!

Jennifer och Malvina har rymt från sitt HVB-hem och befinner sig i Stockholm. För att ha råd att äta och för att kunna skaffa sig tak över huvudet lurar de torskar på pengar. Samtidigt försöker en annan tonårig tjej desperat slippa ifrån den man vars klor hon hamnat i. Han har både lurat och tvingat in henne i prostitution och säljer henne till olika män. Efter en kväll då flera män våldtagit henne samtidigt brister det helt för henne. Människohandelspoliserna Markus och Natalia arbetar med att sätta fast hallickar och torskar. Arbetet är långt ifrån lätt och det tär även på dem privat. När en ung tjej begår självmord och spåren leder mot en grupp sexköpare tar de upp jakten på den man som förser männen med flickor.

"Flickorna som sprang" är mycket spännande och tempot i storyn är högt. Boken är lättläst eftersom karaktärernas öden fångar en som läsare och man vill inte lägga ner den innan den är utläst. Jag hoppas på att Simon Häggström ska skriva fler deckare, men är nu också sugen på att läsa de tidigare böckerna han skrivit.

Vill ni hellre lyssna på "Flickorna som sprang" så finns den som ljudbok. Den är uppläst av Niklas Engdahl och den är 11 timmar och 27 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar