Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 18 juni 2019

"Kalypso" av Ingar Johnsrud (originaltitel: "Wienerbrorskapet 2")

För över ett år sedan läste jag första delen i Beiertrilogin, "Det hemliga brödraskapet från Wien" (läs om den genom att klicka på titeln), av Ingar Johnsrud och tänkte att jag ganska snart därefter skulle fortsatt med "Kalypso" som redan då fanns på svenska. Men nu blev det inte så eftersom jag helt enkelt tappade bort den bland alla andra spännande böcker som fanns på att läsa-listan. Men nu har jag lyssnat på den och tyvärr är jag inte riktigt lika förtjust i den andra delen som jag var i den första. Det är absolut inte en dålig bok men jag tyckte att den blev lite väl rörig och hade lite svårt att hänga med hela tiden. Däremot är det inget fel på spänningen och har jag nu läst/lyssnat på de två första delarna så måste jag nog också ge mig på den tredje, "Korset", men jag tänker inte nu skriva när ;)

För 25 år sedan gick en hemlig norsk militäraktion i Sovjetunionen fel och nu så många år senare hittas två mördade män i Oslo. Från början har poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier svårt med identifieringen av offren eftersom det först verkar röra sig om samma man som dött två gånger, men så är det naturligtvis inte. Något direkt motiv lyckas de inte heller hitta till att börja med men så småningom leder bevisen mot militära hemligheter och bakåt i tiden. Fredrik hittar ett foto på en liten flicka som tycks ha med fallet att göra. Kan allt handla om hämnd eller är det någon som vill städa upp gamla hemligheter? Och vem är Kalypso?

"Kalypso" är som sagt andra boken i en serie om tre och jag tror faktiskt att man nästan måste ha läst den första för att ha någon behållning av den. Ljudboken är uppläst av Eric Ericson och den är 14 timmar och 37 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar