Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 21 juli 2020

"Bara ett litet mord" av Carin Hjulström

Den här boken har jag velat fram och tillbaka kring. Är den värd att läsa eller inte? Till slut blev det så och jisses vilken tur att jag gjorde det! Jag är mycket positivt överraskad av "Bara ett litet mord" av Carin Hjulström. Genren är cosy crime och det är precis det boken bjuder på. Storyn är välskriven och smågullig och man får klura lite på vem den skyldige kan vara. "Bara ett litet mord" är den första delen i en deckarserie om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson så jag kommer att få läsa mer om dem och det glädjer mig!

Skådespelerskan Siri Ehrensvärd har dumpats av sin älskare sedan 35 år tillbaka. Samtidigt har hon också fått sparken från Dramaten där älskaren är chef. Hon bestämmer sig för att fly Stockholm för att läka såren och beger sig till brorsonen Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Tillsammans bestämmer de sig för att ge plantskolan en chans och starta upp verksamheten på nytt. Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker. Han ligger i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet och får förtroendet att fortsätta delta i utredningen då kriminalpoliserna i Stockholm är överhopade med arbete. Han inser snart att Siri har en talang för att se igenom folk och tillsammans försöker de komma på vad som sker i trakten. Har jakten på Thoresta slott något med saken att göra?

Det här är en charmig pusseldeckare som inte bjuder på hissnande spänning. Det är mer en klassisk mordgåta som ska lösas och det passar ju alldeles utmärkt så här på sommaren 🍓 Jag ser fram emot att få läsa fortsättningen på serien! "Bara ett litet mord" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Nyroos och den är 13 timmar och 39 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar