Sök i den här bloggen

Translate

fredag 24 juli 2020

"Vita rosor" av Emma Olofsson

Det här var lite av en chansning! Jag hade inte hört något om "Vita rosor" eller om Emma Olofsson innan jag började lyssna på boken men blev mycket glatt överraskad! Det här är en spännande, intressant och välskriven deckare som jag varmt rekommenderar. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining (som är en av mina favorituppläsare) och den är 9 timmar och 23 minuter lång. 

Sommarvärmen har just kopplat sitt grepp om Karlshamn när en ung kvinna hittas död och våldtagen i en klippskreva i hamnen. Matias Hernández och hans kollegor på Grova brott kallas till platsen och något som förbryllar dem är de vita rosbladen som strötts över offret. Bara några dagar senare försvinner en 16-årig flicka från sitt hem. I huset hittas vita rosblad. Ett par andra gemensam nämnare för de båda flickorna är att de gick i samma skola och båda hade Matias bror Sebastian som lärare. Matias kollegor misstänker att Sebastian kan ha med mordet och försvinnandet att göra men för Matias och hans familj är det helt omöjligt. När sedan ytterligare en flicka, men också Sebastian, försvinner tar fallet en ny inrikting...

"Vita rosor" av Emma Olofsson är perfekt sommarläsning då den bjuder på både spänning och sommarkänsla! ☀️ För min del börjar semestern nu så jag hoppas hitta fler sådana här böcker att tillbringa lata dagar tillsammans med ⛱ Trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar