Sök i den här bloggen

Translate

söndag 18 mars 2012

"Rödhake" av Jo Nesbø (originaltitel: "Rödstrupe")

Fascinerande. Det är ordet jag måste använda när det gäller Jo Nesbø. Varje bok jag läser av honom är spännande och överraskande. I "Rödhake" får man veta hur det gick till då Harry Hole träffade sitt livs kärlek Rakel. Jag har ju läst böckerna i oordning så det kändes kul att äntligen få veta hur den kärlekshistorien började. Boken växlar mellan andra världskriget och nutid. Den handlar om de norrmän som stred på Hitlers sida, både om de som stupade och om de överlevde. En av dem har nu, 1999, fått veta att cancern kommer bli slutet för honom men han har oavslutade affärer och bestämmer sig för att avsluta dem innan han dör. Harry Hole har befordrats till kommissarie och råkar av en slump läsa i en rapport att ett ovanligt och mycket farligt vapen verkar ha testskjutits på norsk mark. Det fångar hans nyfikenhet och han börjar nysta i trådarna som leder bakåt i tiden. Och snart har mördaren också skördat sitt första offer och det mordet sker utanför ett känt tillhåll för norska nynazister.

"Rödhake" är en mycket spännande och intressant historia och jag är förundrad över att jag låtit boken stå oläst i min bokhylla i så många år. Nu har jag tre böcker kvar i Hole-serien och alla ligger här och väntar på att bli lästa...

2 kommentarer:

 1. Visst var den bra!! Mycket intressant när berättelsen från andra världskriget vävs ihop med nutid.
  Rekommenderas värkligen. En av Nesbös bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med om att det är en de bästa och att den är intressant och välskriven! Nu har jag två böcker kvar i Hole-serien.

   Radera