Sök i den här bloggen

Translate

lördag 11 augusti 2012

"Vecka 36" av Sofie Sarenbrant

För ett tag sedan läste jag "Vila i frid" av Sofie Sarenbrant. Om ni klickar på titeln så kan ni se vad jag skrev om den. Jag var i alla fall lite förvirrad gällande vad jag tyckte om den, men det jag kom fram till var att den är läsvärd och jag kan säga detsamma om "Vecka 36". Det är spännande och lättläst men jag gillar också att författaren har ett lite annorlunda grepp genom att man får följa så många karaktärer i boken. Offer, anhöriga, vittnen, polisen, journalister och förövare är alla omskrivna och man får följa dem lite olika mycket.
"Vecka 36" börjar i slutet av en semester för två par från Stockholm. Johanna och Eric Winter samt Tobias och Agnes Malm befinner sig i Brantevik i Skåne där semestersäsongen nu lider mot sitt slut. Båda paren väntar barn och bägge kvinnorna är i slutet av graviditeten. De bestämmer sig för att gå till den lokala hamnkrogen den sista kvällen som ett trevligt avslut på semestern. Men efter meningsskiljaktigheter med maken bestämmer sig Agnes Malm för att lämna sällskapet och gå hem. Det är inte förrän nästa morgon som de andra upptäcker att hon är försvunnen. De tillkallar polis och sökandet påbörjas. Men dagarna och går och ingen Agnes hittas...

Det finns en fortsättningen på den här boken. Den heter "I stället för dig" och den ska jag absolut läsa. Och jag tycker att ni som inte läst något av Sofie Sarenbrant ska göra det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar