Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 10 februari 2016

"Skuggorna" av Katarina Wennstam

Jag bara var tvungen att läsa ännu en bok av Katarina Wennstam! Jag inser nu hur många bra och mästerliga böcker jag hittills missat genom att inte läsa dem förrän nu. Jag läser dem inte i rätt ordning men jag känner att det inte gör så mycket för de är så otroligt bra, välskrivna och spännande. "Skuggorna" är intressant och, som jag inser att det alltid är när det gäller Wennstam, mycket tankeväckande.

Flera män misshandlas vid olika tillfällen av ett gäng på fyra personer. Eftersom de alla har ett kriminellt förflutet är misshandelsfallen inga som polisen först kopplar ihop med varandra. Men så småningom börjar det gå upp för dem att männen alla utsätts för vad de tidigare utsatt sina fruar och flickvänner för och som allt finns redovisat i domarna mot dem. Fyra personer har alltså tagit på sig att hämnas de kvinnor som alla blivit misshandlade, förnedrade och våldtagna av män de haft en relation till. Och de gör det öga för öga, tand för tand...

"Skuggorna" är en bok om hämnd och vad som händer då rättsväsendet inte verkar räcka till i vanligt folks ögon. Jag har blivit väldigt imponerad av alla de tre böcker av Wennstam som jag hittills läst och jag rekommenderar dem varmt! Hon skriver verkligen på ett fängslande sätt och bygger upp böckerna på ett fantastiskt bra sätt så att spänningen hålls vid liv genom hela historierna.

Tidigare böcker av denna författare som jag läst:
"Dödergök"
"Stenhjärtat"

4 kommentarer:

 1. Mycket bra bok! Som Wennstams alla är tycker jag!
  Finns något tankeväckande i dem alla.
  Såg att Skymningsflickan är med på rean så den har jag siktat in mig på! Ihop med "några" andra...... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med helt, de är alla jättebra! Jag har spanat in Skymningsflickan på rean också och ska se vad mer jag ska fynda innan jag beställer :) Tyckte det fanns en del bra när jag tittade i går.

   Du får vara med och tävla nu om du inte redan läst Älskaren från huvudkontoret!

   Radera
  2. Ja listan över "attshoppapåreanböcker" växer :-)
   Hittat en hel del böcker!

   Jajamän det ska jag allt vara! :-)

   Radera
 2. En toppenbok!

  SvaraRadera