Sök i den här bloggen

Translate

söndag 8 maj 2016

"Odödlig" av S.J. Bolton (originaltitel: "Like This, For Ever")

Långhelg... men trots det inte så mycket läsning... Vädret har helt enkelt varit för bra för att sitta med näsan i en bok men jag har i alla fall läst ut "Odödlig" av S.J. Bolton. Det är en bok som fått väldigt bra kritik, precis som många av Boltons andra böcker, och den är definitivt välskriven och nervkittlande. Kapitlen är till största delen korta och det tillsammans med den spännande storyn gör boken lättläst.

10-åriga pojkar försvinner i London och lämnas för att bli hittade utmed Themsens strand. Alla de döda pojkarna har fått sina halsar avskurna och utredningen leds av Dana Tulloch. Men hon och hennes team saknar ledtrådar och mördaren lämnar inte så många spår efter sig. Polisen Lacey Flint är sjukskriven men kommer ändå i kontakt med fallet eftersom hennes 10-årige granne Barney verkar vara besatt av det och ställer frågor till henne om det. Barney har en ovanligt bra iakttagelseförmåga och verkar se saker som ingen annan lägger märke till. Han utreder fallet parallellt med polisen men inser snart att han inte alls gillar de spår han får upp... Kommer hans utredning att bli farlig för honom själv?

"Odödlig" är en mycket bra deckare och jag rekommenderar den mer än gärna! Jag har läst de tidigare böckerna i serien om Lacey Flint och de kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan.

"Nu ser du mig"
"Livrädd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar