Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 22 juni 2016

"I sanningens namn" av Viveca Sten

"I sanningens namn" är en helt okej deckare som passar utmärkt att läsa nu i midsommar! Historien utspelar sig strax före just midsommar och det är en  intrig med många ingredienser. Boken är nästan 500 sidor lång men den är bra berättad och lättläst med korta kapitel.

Ett sjutiotal barn samlas för ett seglarläger på Lökholmen som ligger mittemot Sandhamn. Ledarna har fullt upp med att hålla reda på alla barnen och eftersom de själva är så få och ganska unga så upptäcker de inte den eskalerande mobbingen som pågår i en av grupperna. Dessutom lurar en utomstående fara då en man smyger på barnen för att leta efter någon som passar hans smak. Och när sedan ett barn försvinner blir alla panikslagna och polisen tillkallas. Rör det sig om en rymning, drunkning eller kidnappning? Thomas Andreasson och hans kollegor utreder fallet. Samtidigt har hans barndomsvän, Nora Linde, fullt upp på jobbet där hon åtalat en man som bedragit sitt företag på 10 miljoner kronor. Dessutom är det meningen att hon på midsommarafton ska gifta sig med sin Jonas.

"I sanningens namn" är den åttonde delen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Jag har bara läst två tidigare böcker i serien (läs om dem nedan) men sett filmatiseringen av en del av de andra. Jag tycker att det är underhållande och relativt spännande böcker och just den här passade som sagt utmärkt att läsa just denna tidpunkt på året.

Med detta boktips önskar jag er nu en fin och trevlig midsommar!! ☀️🍓

De två tidigare böckerna i serien som jag läst är:
"I farans riktning"
"I maktens skugga"

2 kommentarer:

 1. Lagom lättläst och lättsmält som hennes övriga böcker :)
  Just nu snurrar Roslund & Hellström Tre minuter här. Håller samma stil som deras övriga = Klart läsvärd/lyssningsvärd!

  Ha en härlig midsommar och en underbar semester med mycket bokläsande! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!! :)
   Jag har själv kommit lite efter när det gäller Roslund & Hellström... Får se när jag hinner ifatt med deras böcker...
   Detsamma till dig!! :)

   Radera