Sök i den här bloggen

Translate

söndag 11 september 2016

"Välkommen hem" av Ninni Schulman

Äntligen kände jag den där mysiga läskänslan igen som gör att jag uppslukas av en bok! "Välkommen hem" av Ninni Schulman är en lättläst men spännande deckare i vardagsmiljö. Det är den femte delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och jag gillar alla fem böckerna. Boken har föredömligt korta kapitel, precis som jag gillar. Schulmans sätt att berätta är både underhållande och engagerande, vilket gör även de delar av boken som inte är spänningsdelar intressanta.

Magdalena Hansson har tackat ja till en klassåterträff men känner stor olust inför den. Tanken är att de ska återuppleva en klassövernattning i deras gamla klassföreståndares stuga. Festen hinner knappt starta förrän folk faller in i sina gamla roller och gamla minnen kryper fram. En del trevliga men många mycket obehagliga. Stämningen blir konstig och folk blir väldigt berusade. Under spökvandringen mördas en av dem brutalt och polisen tillkallas. Är gärningsmannen en av dem på festen, någon av dem som valde att inte komma eller någon helt annan? Och är mördaren nöjd eller svävar fler av dem i fara?

Jag gillar verkligen "Välkommen hem" och kan med gott samvete rekommendera den. Jag tycker också att man ska börja med att läsa de fyra första böckerna i serien (läs om dem genom att klicka på titlarna nedan).

"Flickan med snö i håret"
"Pojken som slutade gråta"
"Svara om du hör mig"
"Vår egen lilla hemlighet"

2 kommentarer:

  1. Ska läsas !!

    SvaraRadera
  2. Jag är väldigt förtjust i denna serien och gillar verkligen alla delarna.

    SvaraRadera